Kokkenetværk

Inspiration, ny viden, hyggeligt samvær, øget kendskab til områdets produkter og dygtige producenter – og et fælles mål om flere lokale råvarer på menukortet. Det er nogle af nøgleordene, når vestjyske kokke mødes omkring bålet, fisken, landmanden eller hvad der nu lige er på programmet, når madkunstnerne ses.

Center for Fødevareudvikling faciliterer kokkenetværket. En mindre arbejdsgruppe med to lokale kokke og restauratører og Center for Fødevareudvikling, arbejder med at udvælge spændende temaer og tiltag, der skal være med til at inspirere deres kokkekolleger.

”Vi arbejder på nogle skæve tidspunkter, så det er ikke tit, at vi kokke mødes. Men vi har brug for at sparre og idéudveksle omkring f.eks. råvarer og distribution. Vi har nogle vanvittig gode råvarer af høj, høj kvalitet, men distributionsleddet mangler vi at få helt styr på. Netværket hjælper os til at samarbejde med lokale producenter, så vi kan få flere lokale kvalitetsvarer på menukortet og flere turister i restauranten”.

Lars Pindholt, fra Restaurant Sandgaarden i Søndervig