Stjerneskud med søtunge, laks og rejer

En dansk frokostklassiker med et vestjysk tvist. Her får du en lækker opskrift på det klassiske stjerneskud, bygget op med søtunge, laks, rejer og rogn. Nydes bedst med helt friske råvarer, direkte fra havet og jorden i Vestjylland.

Stjerneskud med søtunge

4 søtungefileter (eller en anden slags hvid fladfisk)
1 dl hvedemel
1 æg
1 dl rasp
2 spsk smør
Salt
2 hvide asparges
2 grønne asparges

Tag to af rødtungefileterne og vend dem i mel, dyp dem i æg og derefter i rasp. Steg dem i smør på panden og salt undervejs. Tag dem af panden.

Rul de andre to rødtungefileter sammen og placer dem i panden.

Skræl de hvide asparges og placer dem og de grønne asparges i panden sammen med fisken. Tilsæt lidt vand og salt og læg et låg eller sølvpapir over panden. Steg til fisken er færdig – cirka 5 minutter.

Pisket Remoulade til stjerneskud

1 æggeblomme
1 tsk sennep
2 tsk eddike
1 drys salt
2 dl solsikkeolie
2 dl pickles
1 spsk karry

Pisk æggeblommen, sennep, eddike og salt sammen i en skål. Pisk mens du langsomt tilsætter olien indtil du har en dejlig tyk mayonnaise. Hak pickles og bland det i mayonnaisen sammen med karry. Smag til med salt.

Anretning af stjerneskud med laks og rejer

1 spsk smør
2-4 skiver rugbrød
4 blade grøn salat
2 skiver koldrøget laks
20 pillede rejer
2 sildefileter
2 spsk fiskerogn
2 skiver citron

Anretning af stjerneskuddet er en kunst i sig selv: Kom smør på rugbrødet og læg salatbladene på. Anret herefter stjerneskuddet med laks, rejer, sild, fiskerogn, stegt fisk, kogt fisk, asparges, remoulade og citronskiver.

Velbekomme!

 

>> Se også opskriften på pandekager med havtorn

Stjerneskud med Søtunge, Laks & Rejer