Ringkøbing pandekagen

Ringkøbing Pandekagen der smager af lokale æbler

Ringkøbing pandekagen

 

Hemmeligheden bag "Ringkøbing-pandekagen", som gartnerparret i No kalder deres selvopfundne pandekage, er nemlig æble.
Dog ikke friske æbler, men koncentrerede æbler i form af granulat. Den granulat, som Laubjergs Planteskole er begyndt at fremstille af "affaldet" fra produktionen af Vesterhavsmost.
- Granulatet kan bruges til meget, ikke mindst til bagning, fortæller Martha Laubjerg.
Hun har eksempelvis eksperimenteret med både boller, brød og supersunde energibarer. Og nu
har hun så også fundet frem til en "Ringkøbing-pandekage", der smager af lokal frugt

Ingredienser

1 kop mel
4 spsk. æblegranulat
2 kopper mælk
3 æg
½ tsk. salt

Sådan gør du

Piskes sammen med piskeris eller i blender.
Der tilsættes 3-4 spsk. smeltet smør.
Dejen skal helst stå og trække 10 min. inden den bages.
Bages som små pandekager på blinispanden.
Det er ikke nødvendigt at blande sukker i dejen, da æblegranulat indeholder naturligt sukker.

Vælg selv om du vil spise pandekagerne med laks, stenbiderrogn, rå løg og Crème Fraiche - eller med syltetøj.