Insektmad

Kryb a la carte

Dej:
1 dl mælk
50 g gær
125 g blødt smør
1 æg
4 spsk sukker
50 g Melorme eller Buffalo larve mel 
250 g hvedemel 

Creme:
1 æg (ca. ½ dl)
2 spsk sukker
2 dl mælk
1 1/2 spsk hvedemel
1/2 vaniljestang - kornene herfra

Fyld:
Chokolade overtrukne melorme

Dej
Lun mælken i en gryde. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt igen med melet kom det i af flere omgange). Rør dejen godt sammen. Dæk dejen til under hævning i ca. 1 time.

Creme
Pisk alle ingredienserne sammen i en gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af 

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul dejen ud til en firkantet plade. Skær dejpladen igennem på hver led, så der bliver  firkanter (ca. 10 x 10 cm). Læg ca. 1 spsk creme på hver firkant. Derefter læg chokolade overtrukne melorme på. Saml dejen om fyldet til små "pakker". Klem siderne godt sammen så cremen ikke kan løbe ud. Form "pakkerne" til boller og stil dem med sammlingen nedad på pladen med bagepapir. Lad bollerne efterhæve tildækket i ca. 45 min. Bag bollerne midt i ovnen og lad dem køle af.

Bages vi 225 grader i 10 min.

Tips
Kan fryses inden bagning. Lad fastelavnsbollerne tø 1 døgn i køleskabet, hvorefter de stilles ca. 1 time ved stuetemperatur. Bag derefter bollerne.