Vesterhavsmosten

Fra restprodukt til sundt granulat

I 2015 introducerede Laubjergs Planteskole deres egenproducerede Vesterhavsmost, i 2016 satte de gang i en produktion af valnøddeolie og nu er turen kommet til et innovativt fødevareprodukt, nemlig æblegranulat til madlavning.

Æblegranulatet har et højt fiberindhold, ingen tilsætningsstoffer, naturligt frugtsukker, god aroma og et højt pektinindindhold. Granulatet har mange anvendelsesmuligheder og kan eksempelvis bruges til jævning i wokmad og gryderetter eller naturligt indhold i bagværk eller marmelader.

”Ringkøbing-Skjern Kommune har en meget aktiv fødevarepolitik, hvor de gerne ser, de lokale fødevarer som en måde at markere området på. Det vil jeg gerne støtte op om, for jeg synes, det er rigtig set, at vi har så mange gode, lokale produkter. Og det er jo altid dejligt, når der på den måde er kommunal opbakning til ens branche”, fortæller Søren Laubjerg.

Laubjerg Planteskole /Vesterhavsmosten indgår som den ene af 7 lokale fødevarevirksomheder i Provenancedk projektet, hvor Ringkøbing-Skjern kommune deltager sammen med andre kommuner, private virksomheder og Aarhus Universitet.

Projektet har til formål at undersøge mulighederne for at fremavle egns- specifikke produkter, og skal være med til at skabe nye produkter terroir, klyngesamarbejder og forretningsmodeller.

Vesterhavsmosten
Vesterhavsmosten
Vesterhavsmosten