Kidzone

Leg bare med maden. Sjov og sund mad fra naturens rige spisekammer.

Center for Fødevareudvikling stod bag konceptet KIDSZONE, der de seneste to år har været et tilløbsstykke for børn og deres forældre, på Kulinarisk Fødevaremarked, i Fødevarepark Skjern Enge.

”Vi havde allieret os med to naturvejledere fra Ringkøbing-Skjern Museerne. De er fantastisk dygtige formidlere, ved hvad de taler om, og har rigtig god kommunikation med børnene, fortæller udviklingschef Søren Holm.

Børnene lavede sammen med naturvejlederne, bl.a. en lækker grøn pesto ud af spiselige urter, ligesom de bagte gode, grønne brød. Der blev lavet en frisk trylledrik af bær og frugter hentet i naturen – og endelig blev der bygget egne sunde madpakker med alskens grønt og godt. 

Naturvejlederne havde også fokus på fisk og andet godt fra hav og fjord. Børnene i Kidszone fulgte en fisk frisk fra havet til færdig fiskefrikadelle på panden. Dem ville naturvejlederne lære børnene at holde rigtigt på, ligesom der var arrangeret krabbevæddeløb, hvor dem der vandt, kom i den sorte gryde.

- Hvis vi vil lære børnene at sætte pris på gode råvarer og vores kulinariske kulturarv, så skal de jo til køkkenbordet og være med til at arbejde med maden. Vi vil gerne opmuntre børnene til at interessere sig for de fantastiske råvarer vi har omkring os, og for den mad, man ofte uden de store armbevægelser kan få ud af gode, sunde råvarer, siger Søren Holm, udviklingschef ved Center for Fødevareudvikling under Ringkøbing-Skjern Erhvervsråd

Kidzone