Din insektbutik

Sidste stik inden for fødevarer

Den unge iværksætter Mike Erikstrup har i 2018 etableret Din Insektbutik, som er landets største forhandler af spiselige insekter. Han har også udviklet verdens første insektspil. Mike er tidligere landmand og en arbejdsulykke tvang ham til at tænke i nye baner. En bekendt i netværket anbefalede at se nærmere på insekter som fødevarer – og så var der ikke langt fra tanke til handling.

I Fødevarepark Skjern Enge råder Mike over hundrede kvadratmeter lokaler, hvor en stor pakkemaskine fylder godt op i landskabet. Han sælger produkterne fra egen webbutik og de fremstillede produkter er også snart at finde i landets supermarkeder. For Mike Erikstrup har det været vigtigt med rådgivning, netværk og gode fysiske rammer:

”Ringkøbing-Skjern Kommune giver mig rigtigt gode muligheder som iværksætter. Det gør de fordi man får et rigtigt godt netværk og man har mulighed for at etablere sig en fornuftig pris som nystartet virksomhed”, lyder det fra ham.

Mike fik mulighed for at skalere sin virksomhed gennem LAG-midler. Det betød, at han væsentlig hurtigere, gennem automatisering og effektivisering, kunne efterkomme sine kunders ønsker om større leveringer.